Üresjárat #2

Halihó!

Ez elmúlt egy hónapban megint sok üres flakont sikerült összegyűjtenem. Ez nem csak a szépségápolási termékek iránti abnormális vonzódásom miatt van, hanem mert az első üresjárat bejegyzés megírásakor is több olyan kencém volt, amin látszott, hogy egy héten belül megadják magukat, és végleg nyugdíjba vonulnak.

Valamelyik termékről már az előző posztban kifejtettem a véleményemet, ezeket nem szeretném olyan részletesen tárgyalni.

Csoportkép
Terveim szerint ezt a sorozatot nem hónapokhoz fogom kötni, hanem egy-egy sminktermék elhasználásához. Így talán kevesebb minden halmozódik fel nálam. Sok olyan rúzsom, szájfényem és szemceruzám van, ami a végét járja, ezeket mindenképpen ki szeretném végezni. Remélem sikerül betartanom, hogy üresjáratonként legyen legalább egy közülük. Viszont, ha nagyon sok flakon gyűlik össze, akkor biztos lesz újabb poszt - sminktermékektől függetlenül. Nem szeretném megint olyan hosszúra nyújtani a bejegyzést, mint a legelső alkalommal.

Tusfürdők

Balea "Gyöngyvarázs" tusfürdő: Ez volt az első Balea tusfürdőm. Ár/érték arányban nagyon jó, ráadásul amikor vettem még akciós is volt. Nagyon kellemes illata volt. Ha nem lett volna limitált kiadás, lehet, hogy vettem volna belőle utánpótlást.
Oriflame London tusfürdő: Kíváncsiságból vettem meg - imádom a limitált kiadású termékeket. Akciósan is 600 forint volt, ami súrolja azt a felső határt amit hajlandó vagyok kiadni egy tusfürdőért. Meglepetésemre csak egy hajszállal csúszott le a kedvenc tusfürdő címéről. Az illata nagyon különleges, kicsit fűszeres, púderes, egy csipetnyi gyümölcsös felhang is van benne, de kifinomult - egyszerűen megfejteni sem tudom, mihez hasonlít az illata. A közeljövőben biztos, hogy fogok még belőle rendelni, ha lesz a katalógusban.
Oriflame Let It Snow tusfürdő: A kedven, amiért még mindig odaadnám a fél vesémet. Múltkor volt a katalógusban, de mire rendeltünk, sajnos már elfogyott :(. 
Oriflame Nature Secrets Ginzeng és Maracuja tusfürdő: Nem rossz kis tusfürdő, aki szereti az édesebb illatokat annak kimondottan tetszeni fog. Mostanában nem vagyok az édes illatok barátja, de itt egészen elvoltam vele, az illata nem igazán marad meg a bőrömön. Nem szárít. Olyan négyszáz forint körül volt akciósan.

A tusfürdő vásárlási szokásainkról röviden: általában, ha van leakciózva egy szimpatikus tusi az aktuális oriflame katalógusban, akkor betárazunk belőle....Néha tusfürdő hegyekkel lehet találkozni nálunk a fürdőszobában :D.

Hajápolási termékek

Oriflame Nature Secrets Csalán és citromfű balzsam zsíros hajra: Ez a balzsam sokáig kallódott a fürdőszobában. Eredetileg anya vette magának sampon címén, de csak otthon vette észre, hogy mást rendelt. Neki nem volt túl szimpatikus pár használat után (általában nem használ balzsamot), így került hozzám. Már nem volt sok a flakonban szerencsére, amikor megkaptam. Nem volt a szívem csücske, pláne, hogy nem zsírosodásra hajlamos hajam van. Az illata nem hagyott bennem semmi maradandót, hatása nagyon nincsen, egyedül csak a hajmosás utáni fésülködést könnyítette meg. 
Alverde Kétfázisú hidratáló hajkúra aloe verával és hibiszkusszal: Száraz és igénybe vett hajra ajánlott használni ezt a hajvégápolót. Pumpás kiszerelése van, 2-3 fújásnyi elegendő szokott lenni, ha többet fújtam a hajamra, volt, hogy elnehezítette. Mint láthatjátok az alján van még egy kevés, sajnos valamiért már nem tudom a maradékot kisajtolni belőle. Az elején meg voltam vele elégedve, jól végezte a dolgát, az elmúlt több mint fél évben viszont csak otthon használtam és találtam helyette egy jobb terméket is. Viszont az biztos, hogy sokáig elég lehet, én kb. egy éve vettem.
Alverde vitalizáló sampon koffeinnel; alvede dúsító sampon olívával és hennával: Mindkettőről írtam az előző üresjáratban. Szeretem őket, a dúsító sampon tényleg dúsít, egyik sem nehezíti el a hajamat. Biztosan fogok még venne belőlük.

Arc és testápolás

The Body Shop Mangós Testápoló: A múltkor szerepelt mangós tusfürdő tesója. Kellemes mangós illata van, könnyed az állaga, egész gyorsan beszívódik. Aki szereti  gyümölcsös illatokat és a TBS-t, annak érdemes kipróbálnia :).
Oriflame Pure Skin arclemosó grapefruittal: Az egyiket Veszprémben használtam, a másikat otthon. Nagyon kellemes grapefruitos illata van, reggeli arcmosásnál segített felébredni. Szépen tisztít, jól habzik, a sminkkel is elég jól elbánik - erősebb buli sminkeknél kellett maximum kétszer használnom. Az állaga eléggé zselé szerű, nem az a könnyebben folyós géles, első használatnál ezen kicsit meg is lepődtem. Akciósan szereztem be, darabját egy ezresért. Ha megint lesz leárazva és kelleni fog majd arclemosó, szerintem újraveszem, nagyon meg voltam vele elégedve.
Garnier Mineral dezodor: Nagyon sokáig csak garnieres dezodorokat használtam, de mostanában nem voltam megelégedve a hatásukkal. A ruhán fehér foltot nem hagy szerencsére, de a feladatát nálam nem végezte el rendesen. Egy Rexonára cseréltem le, ami egyelőre elég jól szuperál :).

Sminktermékek

Alverde körömvirágos ajakbalzsam: Valamikor ősszel vehettem ezt a balzsamot, miután az előző sajnálatos módon eltört. A hidratáló hatásával meg vagyok elégedve, jobb, mint a mostani mandarinos (hiába isteni annak az illata). Kimondottan szerettem benne, hogy látszott rajta, hogy fogy - ez elég furán hangzik - ezzel csak azt akartam mondani, hogy szeretem, ha egy ajakápoló gyorsan fogy. Nem amiatt, mert nincs hatása és sokat kell kenegetni, hanem mert egy idő után bele unok egy-egy termékbe, és képes vagyok újat venni mielőtt az előző elfogyna. Felkenve egy szép fényt ad az ajkaknak, mintha szájfény lenne. A nagyon cserepes ajkakat nem igazán tudja rendbe rakni, de ettől eltekintve elég jó kis termék, szerintem ha elhasználok a meglévő ajakbalzsam gyűjteményemből kettőt-hármat akkor biztosan veszek belőle újat. 500 plusz-mínusz 100 forintért lehet a dm-ben hozzájutni.
Catrice Re-touch Light Reflecting Concleaner: Ebből a fajta korrektorból ez volt a második darabom. 1,5 milliliter terméket tartalmaz, csavarós-ecsetes kiszerelése van. Én a 001 Porcelain árnyalatban vettem meg. A pigmentáltságával meg vagyok elégedve - pattanásokra, bőrhibákra is jó - én legtöbbször a szemalatti karikákra használtam, ott csodát tud művelni. Biztosan újraveszem a közeljövőben, habár az ára szerintem egy picit sok, ha jól emlékszem 1250 forint, de a minősége nagyon jó. Ajánlom mindenkinek. :)
Maybelline Colossal Volum' Express szempillaspirál (Smoky Eyes): A kedvenc szempillaspirálom ez, illetve ennek a sima "smoky eyes"-mentes változata (azt hiszem abban különböznek csak, hogy a másik kevésbé fekete). Gyönyörűen íveli, hosszabbítja, dúsítja a pilláimat, ráadásul szét is választja őket. Nem pereg le nap végére, lemosni könnyű. Nálam  ő a Szent Grál szempilla-fronton. Jelenleg van másik  3 szempillaspirálom, szóval egyenlőre nem mondhatni, hogy égető szükségem lenne a pótlására, de egyszerűen olyan fantasztikus, hogy újra fogom venni. Megpróbálom megvárni a Glamour napokat,  bár nem biztos, hogy menni fog. Kb. 5 éve használom ezeket a dundi sárga szempillaspirálokat, kisebb elkalandozásaim mindig voltak (és mindig lesznek), de mindig visszatértem hozzá. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Oriflame Giordani Gold szempillahosszabbító spirál: Valamikor nyáron vehettem ezt a spirált, tévedésből. Azt hittem hagyományos keféje van, de mint kiderült szilikonos. Nem ápolok túl barátságos viszonyt a szilikon kefékkel,  de ezzel kimondottan jól kijöttem. Hosszabbítja a pillákat, igaz, nem olyan mértékben, mint a Maybelline. Dúsítani nem dúsít, de ezt ugyebár nem is ígéri, viszont szépen szétválasztotta a pilláimat. Az alsó pillasornál kimondottan jó munkát végzett. Rétegezni nem igazán lehet, akkor már kicsit összetapasztja a pillákat. Eléggé megszerettem, nem tartom kizártnak, hogy a jövőben valamikor újraveszem. Egyedüli nagy negatívumként azt árát tudom felhozni, mert 3200 forintért lehet hozzájutni. Aki ki szeretné kipróbálni, de nem fizetne ennyit egy szempillaspirálért javaslom, hogy mindenképpen várja meg amíg leakciózzák, mert egy próbát tényleg megér! 

Hát ennyi lett volna a második üresjárat poszt. Kimondottan meg vagyok elégedve magammal, hogy 3 sminkterméket elhasználtam az elmúlt egy hónapban. Remélem ezt a szokást tartani tudom. :)

Ti miket használtatok az elmúlt egy hónapban? próbáltátok már eddig valamelyik itt bemutatott terméket?

Flóra

Megjegyzések

  1. Ha ez volt az első Balea tusfürdőd és még tetszett is akkor a többit imádni fogod! :) Nekem ez volt az egyik legrosszabb változat, valahogy olyan jellegtelen a többihez képest. A gyümiseket próbáld ki, már kaphatóak az új kiadású nyári illatok is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Múltkor szaglásztam őket, a dinnyés nagyon szimpatikus volt :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések