Üresjárat #9

Halihó!

Már régen befényképeztem a bejegyzéshez az üres flakonokat, egész pontosan december 24.-én. Lassan már írhatnám a következő üresjáratot is, mert kezdenek nagyon felhalmozódni az üres flakonok. :)

Most elég sok körömlakk fog szerepelni, mert decemberben elkapott a franken-láz, és rengeteg új lakkot kevertem ki, amelyek közül egyet sajnos sikerült is kinyírnom - az üvege nem bírta a visszaköltözést Veszprémbe. :(

Csoportkép

Lakkok! Lakkok mindenhol!!!

Hajápolás

Alverde korpásodás elleni sampon: Szokásos samponom, sok újat nem tudok róla elmondani, bár miután ezt kicsináltam, gondoltam egyet, és a kénes samponok felé vettem az irányt... Igaz, azóta már megint vettem egyet ebből, mert az első kénes próbálkozásom nem lett az igazi.
Alverde hajbalzsam szőlő és avokádó: Szokásos balzsam. Imádom. Ennyi.
Alverde hajvégápoló fluid: Szokásos hajvégápoló, és ezzel így végre együtt van az én hajápolási szentháromságom. Szintén imádom. :)
Oriflame Volume Boost szárazsampon: Első próbálkozásom a szárazsamponokkal... Azt hiszem én nem leszek nagy fan, viszont tény, hogy néhány helyzetben jól tud jönni. Mondjuk nekem pont nem akkor, amikor már hajat kéne mosnom, de az "este kivasalt - éjszaka bulizott - délben felkelt" hajamat szépen rendbe rakja, így még másnap is rohangálhatok kiengedett lobonccal. Egyébként ez egy volumennövelő termék, és ha a második esetben használom, akkor nagyon király, úgy felturbózza a hajtöveimet, mint még eddig semmi, szóval valószínűleg újraveszem. :)
Swiss O-Par kókusztejes hajkúra: Hivatalosan töredezett, száraz és normál hajra ajánlott használni. Hát, nem kellett volna megvenni... Nem csinált semmit sem a hajammal, de még annyira sem, hogy könnyítette volna a gubancok kifésülését...


Testápolás

Oriflame Discover Silician Dream tusolózselé: Teszi a dolgát, nem szárít, jól habzik, mindezt fincsi citrusos illattal teszi. :)
Nivea Dry Comfort stift dezodor: Nem vagyok maradéktalanul elégedett ezzel a dezodorral, nálam kevés a tudása, így tovább keresem a tökéletes dezodort.
Avon Senses Spicy Moroccan Delights: Nagyon fincsi, kicsit karácsonyias, fűszeres illata volt, sajna hamar elfogyott. Szintén nem szárította a bőröm, és jól habzott. Érdemes kipróbálni! 

Arcápolás

Ebelin Nedves kormetikai kendő aloe verával: Szokásos arctörlő kendő. Miután elfogyott akartam venni belőle újat, de nem volt a dm-ben, Így mást szereztem be, és biztos ami biztos alapon rögtön kétfélét vettem. Amit nagyon jól tettem, ugyanis az egyik szörnyűséges.
Himalaya Herbals Nim Arclemosó gél normál és zsíros bőrre: Nagyon szeretem ezt az arclemosót, azt hiszem ez már a harmadik flakonom volt belőle. Úgy vettem észre, hogy amikor ezt használom, akkor a ragyáim kevésbé jönnek elő, jobban kordában tartja a bőrömet, mint sok más arclemosó. Azt hiszem most maradok ennél egy ideig.

Smink cuccok


Oriflame Perfect Fusion alapozó - Porcelain: A legvilágosabb árnyalat, és ez már a második üvegem volt belőle. Így télen tökéletesen passzol a bőrömhöz, imádom használni, a fedése hivatalosan közepes/erős, és ez igaz is, tényleg közepesen fed, de könnyen lehet építeni. Ha nincsenek óriási ragyáim, akkor korrektort nem is kell mellé használnom. Csak ajánlani tudom mindenkinek! :)
Oriflame Giordani Gold Lash Panorama szempillaspirál: Nagyon különleges keféje van, ezért rendeltem meg, ahogy megjelent. A külső pillákat nagyon szépen eléri, gyönyörűen tud hosszabbítani, de nekem nehezemre esett használni ezt a spirált. Voltak jobb napjaim vele, amikor minden ment, de volt, hogy nagyon nem jött össze. A vége fele a Maybelline spirálommal kombináltam, úgy pedig szemkápráztató eredményt értem el. Nem hiszem, hogy újraveszem, ráadásul akció nélkül több, mint 3000 forintot kóstál, annyit meg abszolút nem ér meg szerintem. A keféjéről kép itt.
Oriflame Beauty korrektorpaletta: Ez egy picit csalás, mert nem fogyott el, csak kikapartam a maradékot, és egy kisebb tégelybe átpakoltam. Majd valamire elkenegetem a maradékot is. Nem igazán használom, mert a bőrszínű részét 800 éve elhasználtam, sárga és zöld korrektort pedig nem igazán szoktam felkenni magamra... Na majd ha elborul az agyam. :D

Körömlakklemosók (azaz kézápolás)


Ebelin körömlakklemosó: 2 darab, mert cuki vagyok, és az egyetemen én vagyok a jegyzet-díler, és csoki helyett inkább acetonos körömlakklemosót kértem, attól legalább nem hízok. :D 
Oriflame Beauty acetonmentes körömlakklemosó: Azt hiszem életem legnagyobb tévedése vol. Még poénból se próbáljátok ki! (Igaz, már megújították, bár ez annyira szörnyű, hogy kétlem, hogy az újabb változata jó lenne.) Szóval egy este, mikor épp az Oriflame-es pakkot rendeltem meg, szembejött kevesebb, mint 400 pénzért... Gondoltam, akkor egy próbát megér. Hát nem. Nem és nem. Az egy dolog, hogy kb. egy reumás csiga is könnyebben hozza le a lakkot a körmömről, az meg egy másik dolog, hogy a szimpla krém finish-ű piros lakkot úgy szét kente a bőrömön, hogy könyökig olyan voltam, de az, hogy a használat után fél perccel olyan érzésem volt, mintha a fentebb említett reumás csiga taknya lenne a körmeimen és a bőrömön, azt nem tudtam megemészteni (mondjuk a másik két problémát se nagyon sikerült volna...). Ragadtam mint állat (vagy csiga, kinek mi tetszik jobban...), háromszori kézmosás nem segített rajtam, még szerencse, hogy volt otthon elfekvőben még körömlakklemosó, igaz, azzal is kétszer kellett átmennem a körmeimen. Na, ennyi rizsa után a lényeg annyi, ha ez a lemosó szembejön veletek, sikítva meneküljetek előle!! De komolyan!...

Elhasznált lakkok


Mint a kép címe is mondja, ezt a két babót elhasználtam, bár nem hiszem, hogy a btgn-n bárki is meglepődne...
IsaDora Sugar Crush körmlakk - 126 Sky Crush: Kedvenc homoklakkom. Sajnos limitált volt, így csak egy hajszálnyival sötétebb árnyalatú, 15 ml-s Anny-t tudtam venni helyette. Igazából a két lakk 99%-ban dupe (=hasonmás), szóval nincs para. Mellesleg az IsaDora lakkok űrtartalmát igazán megnövelhetnék, a jelenlegi 6 ml édeskevés. 
Essence studio nails btgn fedőlakk: Állandó szereplője az üresjáratoknak, egészen eddig, ugyanis sikeresen váltottam Seche Vite-re, úgyhogy már csak pót fedőlakk lesz.

Bekevert lakkok - 1


Na itt sikerül kicsit hülyén befényképeznem a dolgokat, ráadásul ennél jóval több lakk van, mert némelyiknél a saját üvegébe kevertem ki a színt (ami mellesleg tök logikus). És miután tele lettek nem fényképeztem le őket... A felsorolás az alapján lesz, hogy melyiket melyik lakkal kevertem össze, és a képeken lévő lakkokkal sorban haladok.

Lovely Color Mania - 166 + Oriflame Visions V Twist N Play: Előbbi irizáló lakk, utóbbi pedig 2007-ből származik, méghozzá az "első" körömlakkom, amit magamnak vettem. Az idézőjel csak azért van, mert vettem mellette még egy kéket is, de azt már évekkel ezelőtt elhasználtam. Minőségben csak annyit romlott, hogy lassabban száradt egy kicsit. Sajna az ecsete pirinyó, illetve már évek óta elmúlt a lila-mániám, így háttérbe szorult ez a lakk, így lett a franken-móka áldozata.
Oriflame Giordani Gold Scarlet Collection - Scarlet + Max Factor Nailfinity - 731 Redly Nightshade + Oriflame Pure Coluor - Passion Red: Mindhárom lakkot ritkán használtam, utóbbinak az ecsete nagyon pici. Gondoltam kikeverek egy jó kis vörös krém finish-ű lakkot, hát sikerült is, de viszont ennek törött el az üvege...
Oriflame Giordani Gold Blooming körmlakk - Soft Lilac: Ezt a lakkot csak átköltöztettem egy másik üvegbe, amit nem sikerült teljesen kimosnom (essence multi dimension - 63 purple cherry), így lett egy kicsit sötétebb, piszkosabb lila lakkom. Nem igazán szerettem az üvegét, mert nem fért be a lakkos szekrénykéimbe...
Oriflame Pure Colour - Lavender Shimmer + Essence Holographics - 01 Gagalectric: Az Oriflame lakkot szerettem, de a pirinyó ecsete miatt hosszú körmökön nem lehetett kvázi használni, utóbbi pedig a kedvenc halványlila lakkom, csak fedése nincs túl sok... Ezért segítettem rajta az Oriflame-es lakkal. Így kaptam egy halványlila lakkot ami stabilan háromréteges és még kéken irizál is. :D

Bekevert lakkok - 2


Lovely Amazing Amazone - Nr. 2 + Catrice Ultimate Nail Lacquer - 020 Man, go tango (+ Moyra No. 801): Az Lovely-t szerintem önmagában csak egyszer kentem fel, utána meg csak össze vissza kenegettem díszítésnek... Hhát, mint tudjátok, a narancssárga lakkokkal hadilábon állok, így a Catrice-el is... Nagyon. Ez egy régi lakk, három rétegben fed, és egyenetlenül, és nem szeretem. A Moyra meg kellett a csillogás miatt...(és igen, egy újabb narancs lakkot kaptam így, de legalább már csillog :D)
NYC Expert Last - 015 Fresh Blue + Miss Sporty Metal Flip - 030: A NYC-ben nagyon kevés volt már, használtam is rendesen. A miss sporty kék Metal Flip lakkját nagyon akartam szeretni, de nagyon nem ment... 4 rétegben úgy ahogy fedett, de valahogy a körmökön mégsem nézett ki olyan szépen. Viszont ez a kevéske NYC nagyon jót tett neki. :)
Essence nail art special effect! topper - 04 mystic mermaid + Miss Sporty Lasting Colour - 348: Az essence lakkot már nem igazán használtam az utóbbi néhány évben, az elmúlt időszakban pedig több franken lakkba is raktam belőle. A miss sporty bordó csillámos lakkját sem használtam igazán, így gondoltam kicsit felturbózom ezekkel a kékes-zöldes-ezüstös csillámokkal.
Lovely Color Mania - 469 + Essence colour & go - 127 I love bad boys: Az essence lakkot régebben nagyon sokszor használtam, de aztán ráuntam, így került bele a Lovely, aminek tetszett a színe, de annyira nem szerettem az üvegét, hogy nem használtam. Túl sok különbség nincs a két lakk között, elég hasonló árnylatot sikerült kikevernem.
Maybelline mini Colorama - 19 Marshmallow + S-he - 115 (+ OPI - Alpine Snow): A Maybelline száradása iszonyatosan lelassult, a S-he lakkot pedig már alig használtam, mióta megvolt az OPI. Az OPI-ból pedig azért raktam bele keveset, hogy ne legyen nagyon gyér a fedése az új lakknak.
Miss sporty Lasting Colour - 541 + Catrice Ultimate Nail Lacquers - 820 Pimp my srimp: Az előbbi felkenve nem igazán tetszett, sötétebb volt mint az üvegben, illetve kicsit hibajavítós hatású volt, utóbbinak pedig fedése nem volt és foltozódott. A kettő együtt elég jól működik.
Essence nail art special effect! - 06 you're a gold mine (+ Catrice Ultimate Nail Lacquers - 800 After Eight): Ez az essence lakk is elég rég óta megvan, nem igazán szoktam használni, így az After Eight-el kevertem össze. Gondoltam, hogy a Catrice lakkból is az összeset elhasználom, de aztán nem mertem, mert nagyon sokáig ácsingóztam ez után a lakk után, de azt hiszem csak egyszer kentem fel eddig (pedig több, mint 2 éve megvan), így akartam adni neki még egy esélyt. Az új franken-gyerekük pedig elég érdekesre sikeredett, nem tudom eldönteni még, hogy tetszik-e, vagy sem.


Ennyi lett volna mára, a lakkos rész kicsit hosszúra sikeredett, de most mindenképpen le akartam írni, hogy mit mivel kevertem. :) És így a végére még csak annyit, hogy 18-szor pont-pont-pont-oztam... (+1)

Ti miket használtatok el mostanában? :)

Flóra

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések