Üresjárat #3

Halihó!

Ma egy újabb üresjárattal jelentkezem :). Szerencsére az elmúlt pár hétben egész sok mindent sikerült elfogyasztanom. Ahogyan terveztem sminkcucc is került az üres flakonok mellé, méghozzá egy színezett ajakbalzsam és egy szempillaspirál is. A körmös részen picit csaltam, mert nem el-, hanem felhasználtam őket (egy kis franken-lakk projekthez). A továbbiakban is szeretném tartani magam ahhoz, hogy sminktermékek mindig kerüljenek bele, bár az sem ártana, ha üres körömlakkos üvegek is szerepelnének. Ez utóbbi nehezebben teljesíthető, mégpedig abból az okból kifolyólag, hogy szenvedélyes lakkgyűjtő és lakkfüggő vagyok :D.

Csoportkép

Összesen 15 terméket sikerült kivégeznem. Megint csak a tusfürdőkből van a legtöbb, de a többi termék eloszlik, van itt minden, arcápolásra, testápolásra, sminkelésre való termék. :)
Kezdjük akkor a dekorkozmetikumokkal.

Smink-részleg
Oriflame Lip Spa Therapy színezett ajakbalzsam: Az Oriflame nem is olyan rég jött ki ezekkel a színezett balzsamokkal, talán úgy karácsony előtt nem sokkal. Akkor rögtön be is szereztem ezt a Caring Nude árnyalatot. Nem életem legjobb ajakbalzsama, nagyon kicserepesedett ajkakat nem igazán tudja helyrehozni, de egyébként jól működik. Előszeretettel kenegettem vele a számat, nagyon könnyen siklik az ajkakon, kellemes viselni és az illata is kimondottan finom. Egyedüli nagy hibája, hogy gyorsan fogy, és hogy a termék nagy részét - amennyire meg tudtam állapítani, kicsivel több, mint az 1/3-át - nem lehet elhasználni. Ez abból a szempontból elég bosszantó, hogy mindössze 1,6-os a kiszerelés, és akciósan olyan 800-1000 forint körül mozog az ára, szóval nem a legolcsóbb mulatság. Ennek ellenére, lehet hogy beruházok a későbbiekben még egyre.
Sally Hansen Double Duty Alap- és fedőlakk: Erről a lakkról már bővebben kifejtettem a véleményemet itt. Az ára 900-1000 forint körül mozog, szerintem megéri egyszer kipróbálni.
Essence Studio Nails Ultra Strong Nail Harder: Erről is a fent említett linken írtam bővebben. Találtam már helyette sokkal jobb körömerősítőt, úgyhogy biztosan nem veszem újra. 
NYC Turbo Dry Fedőlakk: Szintén a fenti linken kukkanthatjátok meg róla a véleményemet. Nem valószínű, hogy a közeljövőben pótolom. Nem a legjobb fedőlakk, de nem is rossz. Ha pontoznom kéne, akkor 5-ös skálán egy erős 4-est kapna. Sokan szeretik, úgyhogy egy próbát megér.
Bourjois Volume Glamour Max szempillaspirál: Ezt a szempillaspirált lassan 2 éve vettem, akkor véletlenül egy vízálló darabot hoztam el belőle. Meglehetősen nagy keféje van, az eddigi legnagyobb amivel találkoztam. Ez volt az első olyan spirálom, amely megközelítette a duci sárga Maybelline-es spirálok tudását. Sőt, mondhatni volt ugyanolyan jó is. Bár ha a kettő körül kéne választanom, akkor mindenképpen a Maybelline mellett tenném le a voksom, mert árbaj jóval kedvezőbb. Ennek ellenére egy rossz szavam se lehet rá, lehetséges, hogy a hagyományos, nem vízálló társát a közeljövőben majd kipróbálom. Egyébként jól teljesített, a vizet is elég jól bírta, nap végére egy két darabka lepotyoghat belőle, de szerintem ez egyáltalán nem vészes, elkenődni egyáltalán nem kenődött el. Müllerekben, Douglasokban és néhány Dm-ben lehet hozzájutni nagyjából 3000 forintért. 

Balzsam és tusfürdők

Alverde Nutri-Care hajbalzsam argán- és mandulaolajjal: Kellemes az illata, az állaga is kimondottan jó - nem az a fajta, amit kevés termék esetén nehéz kiálmodni a flakonból. A hatásáról annyira nem tudok nyilatkozni, mert mindig használok hajvégápolót, de mindenesetre nem rontott a hajam állapotán. Viszont valamiért mégsem volt meg az az érzés, amiért úgy gondolnám, hogy a jövőben újravenném. Nem rossz termék, de nem is a legjobb.
Balea Sensitive tusfürdő: Kellemes, "puha" illata van. Nagyon jól habzik, nem szárítja a bőrt és meglepetésemre nem is fogyott olyan gyorsan. Elég jó termék, múltkor másik 3 Balea tusfürdőt is vettem (isteni illatuk volt ^^). Az ára pedig verhetetlen.
Oriflame Oasis és Aimi tusfürdő: Az Oasisról már itt írtam. Jó kis darab, ha megint jó áron lesz, akkor pótolni fogom. Az Aimi tusfürdő egy limitált darab volt, néha felbukkan a katalógusban újra. Nagyon tetszik az illata, nagyon friss, kicsit "zöld" (hát igen, illatmeghatározásban még mindig nem vagyok a topon...). Oriflame tusfürdőhöz híven jól habzik, nem szárít, egy rossz szavam se lehet rá. Eléggé megszerettem, belőle is fogok még venni, az biztos. 

Kéz- és testáploás

Oriflame Bőrfrissítő kézradír: Anno nagyon jó akcióban volt, gondoltam kipróbálom. Az állaga kicsit fura volt először, nagyon géles, és egészen hamar beszívódik/eltűnik. A szemcsék mérete egész nagy, nagyon jól radíroz. Használat után puhábbak a praclijaim és a kézkrém is sokkal gyorsabban szívódik be. Az illata kellemes mandulás. Valószínűleg őt is pótolni fogom, akció nélkül is kedvező az ára.
Oriflame Pure Nature 80%-os tisztaságú nyugtató zselé aloe verával és árnikával: Ez tipikusan az a termék, aminek amilyen hosszú neve van, annyira fantasztikus! Ahogy a kilométeres nevéből is kiderül zselé állagú, ezért könnyen eloszlatható és gyorsan beszívódik. Szoktam arcra is használni, a száraz bőrt szépen hidratálja, de főleg irritált területekre használom. Napégésre is jó, de például gyantázás után nagyon szépen és baromi gyorsan lenyugtatja a bőrt. Aki gyantázás/epilálás utáni nyugtató hatású készítményt keres, az most meg is találta. Bátran ajánlom mindenkinek. Egyedüli "baj" vele, hogy csak 50 ml-es, de az állagából adódóan nem is kell belőle szerintem olyan sok. Igazi multifunkcionális termék :).
Sephora Karamellás Testápoló vaj: Sajnos szegénykém elfogyott, pedig úgy szerettem. Ha valamikor külföldön járok és tehetem, biztosan pótolni fogom. Egyszerűen szerelmes vagyok ebbe a testápolóba! Bővebben itt olvashattatok róla. (ja, és ha most is megszaglászom az üres dobozt, vagy egyszerűen csak az eszembe jut, egyből megindul a nyálelválasztásom :P)

Parfüm és arcápolás

Nina Ricci Nina parfümminta: Ezt a kis parfümmintát azért raktam be, mert bár csak 1,2 ml-es, de mégis fújókás fejjel látták el, így normálisan is lehetett használni. Nagyon megtetszett az illata, finom nőies, kicsit édeskés, olyan kis...cuki. Nem tartom kizártnak, hogy egyszer veszek majd belőle egy nagyobb kiszerelést.
Himalaya Herbals Gyengéd frissítő arclemosó gél kombinált és zsíros bőrre: Nagyon megkedveltem a Himalaya Herbals termékeket, mostanában elég sok arcápolási terméküket halmoztam fel. Ez a termék és egészen jól teljesített, szépen tisztított, a sminkkel elég jól elbánt, a szememet nem irritálta. Egyedüli problémám az volt, hogy szárította a bőröm. Miután reggel és este is szoktam hidratálót használni, ez a kis baki nem okozott túl nagy problémát. Szerencsére nem olyan mértékben, hogy húzódott volna a bőröm, de a száraz bőrűek, de még a normál bőrűek is kerüljék el ezt a terméket! (Egyébként normál-kombinált bőröm van.) Az állaga kimondottan tetszett, bár egész gyorsan fogyott, többször előfordult velem, hogy a kelleténél több anyagot nyomtam ki. Erre érdemes odafigyelni, mert így nagyon gyorsan elfogyhat. Nem hiszem, hogy újravenném.
Oriflame Swedish Spa Bőrkisimító arcradír: Nem ez az első tégelyem ebből az arcradírból, de ez az első, amelyiket nem fogyasztottam el teljesen. Valamiért, amikor már csak az utolsó 1/3-a volt meg a terméknek elkezdte irritálnia  bőrömet. Nem tudom mi történhetett vele, valószínűleg megromlott (amit meg nem értek, mert nem állt bontottan évekig a fürdőszobában, sőt a szavatossága sem járt le...). Egyébként a szemcséi közepesen nagyok, hatékonyan lehet radírozni vele, összességében jó termék. Egy ideig biztosan nem fogom újravenni, ez a kis incidens elvette tőle  a kedvem :/. Mindenesetre senkinek sem szeretném elvenni a kedvét ettől a terméktől, krémmánián is nagyon sok jó véleményt lehet róla olvasni.

Próbáltátok valamelyik terméket ezek közül?

Flóra

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések