Üresjárat #14

Halihó!

Ezt az adagot még júliusban fényképzetem be, úgyhogy igazán itt az ideje, hogy meg is osszam Veletek, főleg, hogy már a következő adag akkora, hogy azt is be kellene fényképeznem. :)

Csoportkép

Test- és hajápolás

Balea napozás utáni tusfürdő: Tavaly nyáron imádtam ezt a tusfürdőt, és amikor megláttam, hogy idén is van a dm-ek polcain, nem haboztam és vettem belőle megint. Isteni finom illata van, jól habzik, nem szárít. Lehet, hogy még télen benevezek egyre. :)
Oriflame Discover Kínai gyümölcsöskert tusolózselé: Párszor már próbáltam ezt is, nem rossz, kellemes az illata, jól habzik, nem szárít.
Oriflame Discover Izland tusolózselé: A nagy melegben nagyon jólesett használni ezt a tusfürdőt, az illata nagyon frissítő. Szintén jól habzik, és nem szárít. Az Oriflame-es tusfürdők közül jelenleg ez a kedvencem.
Dr. Wolff Planner 39 Koffeines Tonik: Anno még a hajhullásra ajánlotta ezt a tonikot a bőrgyógyászunk, a mellé járó samponnal együtt. A sampont elhasználtam nagyon hamar, de ezt a tonikot nagyon nehezen sikerült, annyira nem jött be ez a tonik téma. Ráadásul baromi drága volt (a sampon is), és nem igazán éreztem azt, hogy segített volna a hajhulláson.
Timotei Intanse Repair Hajbalzsam száraz és károsodott hajra: Épp nem volt dm a közelben, de szükségem volt nagyon egy balzsamra, akkor vettem. Könnyed állaga volt, könnyű volt a hajon eloszlatni, és utána könnyebben tudtam kifésülni a hajamat. Hidratálni nem hiszem, hogy jobban hidratált, mint a többi eddigi balzsamom. Egyek nem volt rossz, de inkább maradtam az Alverde-vél.
Dove Original izzadásgátló dezodor: Nagyon finom illata van, bár azt hiszem ez az összes Dove termékről elmondható. Nem mondom azt, hogy ez milyen kiemelkedő deo, mert nálam ezek a "sziszegő szappanok" nem váltják ki a stiftes dezodorokat, de kiegészítésnek jó volt.
Alverde testkrém makadámdió és karitévaj: Száraz bőrűek tegyenek egy próbát ezzel a testvajjal. Nem csak nagyon kellemes illata van, ami felkenés után is érződik, de nagyon jól hidratál is. És még az ára is baráti. :)

Arcápolás

Oriflame Kétfázisú sminklemosó: Jó sokáig kitartott, mert vízálló sminket nagyon ritkán hordok, meg a sminklemosásra is az arctisztító géljeimet, zseléimet szoktam használni. Az elmúlt egy évben viszont rászoktam, hogy az erősebb bulisminkjeimet arctisztítás előtt ezzel mossam le. Szerencsére nem kell erősen dörzsölnöm a szememnél sem, hogy lehozza a vízálló, esetlegesen nagyon erős sminket. Viszont olajos réteget hagyott maga után, így mindenképpen kellett arctisztítót használnom utána.
Garnier Kímélő sminklemosó tej: Ezt még ajándékba kaptam. Ezzel is főleg az erősebb, bulizós sminkeket szedtem le, a szememet sem irritálta (bár amikor kevés volt benne, akkor egy picit talán). A vízálló sminket nem hozza le. Összességében egészen megkedveltem. :)
Himalaya Herbals Nim arclemosó gél normál és zsíros bőrre: Kedvenc arclemosó gélem, még mindig. Jól tisztít, nem szárít, és imádom az állagát is. :)
Himalaya Herbals Nim arcradír normál és zsíros bőrre: Kevesebb szemcsét tartalmaz, mint a többi Himalaya Herbalsos arcradír, viszont ennek ellenére ez is nagyon jól radíroz. Használata után pihe-puha volt a bőröm, és teljesen felfrissültem. :)
Ebelin Nedves kozmetikai kendő: Szokásos nedves törlőkendőm, még mindig verhetetlen. :)
Oriflame Swedish Spa Arcmaszk: Nem szerettem ezt az arcmaszkot, nem éreztem, hogy tisztított volna, a bőröm nem is volt puha tőle, ráadásul használat után az egész fejem beteges zöldes színű volt. És még az illata sem jött be.
Oriflame Pure Skin Mattító krém zsíros, problémás bőrre: Már régóta próbálom elhasználni, de nem sikerül. Nem szeretem az állagát, hagy egy vékony réteget maga után, ami matt ugyan, viszont engem zavar. Ráadásul ha kicsit többet kenek fel belőle, akkor hajlamos kukacosodni.
Oriflame Pure Nature Agyagos arctisztító maszk: Nem sikerült ez a maszkot sem megszeretnem. Egynek elmegy, de semmi extra. Tisztítani nem igazán tisztít szerintem, viszont a bőröm puha volt utána.
Oriflame arcradírozó labda: Elég sokáig nyúztam ezt a kis gömböcöt, nagyon jól radírozott, de már ideje volt megválni tőle.
Oriflame Rózsaszín arctisztító szivacs: Ezeket a szivacsokat általában az arcmaszkok eltávolítására szoktam használni, ezekkel sokkal könnyebben szedem le az odakövült dolgokat a fejemről. Ráadásul mintha egy picit radíroznák a fejemet is.

Körömlakkok, körmös kiegészítők

Catrice Ultimate Nail Lacquer - 21 Rosy One More Time: Sajnos szegénykém besárgult. Régebben nagyon szép rózsaszínes barack lakk volt, apró fehéres csillámkákkal, de így, ezzel a sárgás tónussal nagyon nem jön be, úgyhogy a kukában végezte.
Essence Nail art cracking fedőlakk - 03 crack me! blue és 01 crack me! black: Mindkettő használhatatlanra  sűrűsödött, így ezek is mentek a kukába.
Essence better than gel nails fedőlakk: Mindig van itthon a gyors-szárító fedőlakkok mellett. Ha nem sietek vagy nem nyomdázok, vagy nem valami drága lakkot használok, akkor ezt szoktam felkenni. A drogériákban elérhető fedőlakkok közül szerintem még mindig ez a legjobb.
Sally Hansen Double Duty alap- és fedőlakk: Régebbi alaplakkom, most találtam helyette jobbat. A végén pár franken lakkba is használtam. Nem hiszem, hogy vennék még belőle alaplakknak (egyéb felhasználásra esetleg).
Perfect Nails körömlakkhígító: "Szokásos" hígítóm. Frankenekhez, olcsóbb lakkokhoz tökéletes, de a hígító hatása gyengébb, mint a Seche Restore-nak.
Ebelin acetonmentes pumpás körömlakklemosó: Szegénykém elég szottyosan nézett már ki, úgyhogy lecseréltem egy új pumpásra. Az acetonmentes löttyöt pedig mindig bekeverem acetonossal, egyszerűen nem bírom megszeretni az acetonmenteset. A pumpás kiszerelés pedig annyira jó, sokkal kényelmesebb, hogy nem kell öntögetni. :)

Sminkcuccok és illatminta

Oriflame Giordani Gold szemöldökformázó zselé: Nagyon szeretem ezt a szemöldökformázót, tényleg a helyén tartja a szemöldökszálakat. Mondjuk soha nem használom el teljesen, mert a végére elég undin tud kinézni, ilyenkor szoktam cserélni.
Oriflame Pure Colour Mono szemhéjárnyaló - Royal Blue és Indigo ... : Utóbbinak nincs meg a teljes neve. Mindkét púdert próbáltam átműteni a Z Palettáimba, de sajnos nem sikerült, mert a pan nagyon ragaszkodó volt. A púderek össze is törtek, és mivel a pigmentáltságuk nulla volt, így a kukába száműztem őket.
Oriflame Visions V* szemhéjárnyaló trió - Green With Envy: Ez is összetört, az elmúlt pár évben elő sem vettem, szóval annyira nem bántam, hogy így járt...
Essence Skoky Eye set - 01 so what?!: Az egyik fele krémes fekete, a másik pedig csillámos fekete púder, utóbbi sem élte túl, hogy ki akartam szedni a pant. Viszont ezt sem használtam az utóbbi jó pár évben.
Salvatore Ferragani - Inconto illatminta: Elhasználgattam ezt a mintát is, de semmi maradandót nem hagyott bennem, de annyira nem, hogy arra sem emlékszem, hogy milyen típusú illat: virágos, gyümölcsös vagy fűszeres...

Ti miket használtatok el mostanában?

Flóra

Megjegyzések

  1. Nekem is megvolt a makadámdiós testvaj, egy tégellyel használtam el belőle, szerettem. :)
    A Sally Hansen alap- és fedőlakk szintén megvolt, de én sem venném újra, az Eveline jobb. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Evelin alaplakkról mindig azt hallom, hogy nagyon jó, de én még egyszer sem láttam a Rossmannban. Bár a mostani alaplakkjaimmal meg vagyok elégedve, de lehet, hogy az Evelint is kipróbálom egyszer. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések