Üresjárat #1

Halihó!

Más blogokon szívesen olvasom az elfogyott termékekkel kapcsolatos bejegyzéseket, így biztos voltam benne, hogy itt is fog szerepelni hasonló poszt. A most bemutatásra kerülő termékeket nagyjából november közepe óta gyűjtögetem. Ha jól számoltam 31 üres termék gyűlt össze, ebben az is közrejátszott, hogy kétlaki életet folytatok - a koliban és itthon is tartok mindenből készletet. Készüljetek fel, hogy hosszú lesz ez a bejegyzés. 

Csoportkép :)

Nem meglepő módon a tusfürdők és a samponok-balzsamok vannak többségben, de örültem, hogy néhány sminkterméket is sikeresen elfogyasztottam (annyi van itthon, hogy a fél kolinak elég lenne egy életre :P ). 

Körömlakklemosók

Isana mandulás körömlakklemosó: Azt hiszem senkinek nem kell őket bemutatnom; szerintem nem hazudok, ha azt mondom, mindenki kedvenc körömlakklemosójáról van szó. 250 ml-es a kiszerelés, ami elég sokáig kitart, és mindössze 350 forintba kerül. 
Ebelin körömlakklemosó: Sokáig ezt a dm saját márkás körömlakklemosóját használtam. Elég hatásos, csak egy hajszállal marad le a rossmann-os társától, viszont az illata jóval acetonosabb. Ha jól emlékszem 150 ml az űrtartalma, és kb. 280 Ft-ba kerül.

Balzsamok 

Szilikon mentes hajápolókat több, mint egy éve kezdtem el használni. Eddig csak alverde termékeket próbáltam, a többséggel meg is voltam elégedve (eddig csak egyszer sikerült melléfognom). A szilikonmentes időszakom óta sokkal fényesebb lett a hajam, ráadásul kevésbé töredezik, én csak ajánlani tudom őket.


Alverde hajbalzsam szőlő - avokádó: Igénybevett és töredezett hajra ajánlják. Elég krémes állagú, ha már kevés van a flakonban elég nehéz kinyomni a maradékot - én általában egy kis vízzel hígítom, így semmi nem vész kárba. A tincseimet rendesen karban tartja, bár a nagyon töredezett hajvégekkel nem hiszem, hogy csodát tudna művelni. Nagyon kellemes az illata és egész tartós is. Összességében én meg vagyok vele elégedve.
Alverde balzsam citromvirág és sárgabarack: Fénytelen, töredezett hajra ajánlott használni. Állagában megegyezik az avokádóssal, viszont a hatása egy hangyányival gyengébb. Az illata is kellemes, arra sajnos már nem emlékszem, hogy mennyire tartós.
Amaranth-os balzsam: Elvileg magyarul bársonyvirágnak mondják, de a címkén biztos, hogy nem ezen a néven szerepelt. Regeneráló hajbalzsam, az állaga sűrűbb, mint a többié - amikor elkezdtem vízzel kicsit felhígítani, még úgy is kb. 6-7 mosásra elegendő balzsam volt a tubusban, míg az avokádósban maximum csak 2. Hatását tekintve nem olyan jó, mint az avokádós. Ha túl sokat viszek fel, picit elnehezíti a hajamat.

Samponok

Alverde vitalizáló sampon koffeinnel: Vékony szálú hajra ajánlják és zöld kávé kivonatot tartalmaz. Kb.  szeptemberben próbáltam ki először, azóta az egyik kedvencem. Rendesen tisztít, bár eléggé összegubancolja a hajamat (mondjuk ez eddig az összes szilikon mentes samponra igaz volt), az illata sem a legjobb, elég érdekes, semmihez sem tudnám hasonlítani. Szeretem, hogy nem nehezíti el a hajamat.
Alverde dúsító sampon olíva és henna: Vékony szálú hajra ajánlott használni, másik nagy kedvencem. Az elmúlt lassan fél évben ezt a kettőt használtam felváltva. Ennek az illata kicsit kellemesebb, mint  a másiké. Rendesen tisztít, de gubancol, nem nehezíti el a hajamat.


Tusfürdők

Tusfürdőkből az oriflame-eseket szeretem nagyon, nem túl drágák és az illatuk is nagyon jó. Az örök kedvenc a Let it Snow tusfürdő. Ő kb. 2 éve volt limitált kiadás, azóta fel-felbukkan a katalógusban. Az illata valami isteni, legjobban azzal tudnám jellemezni, hogy "puha". Az Oasis tusfürdő is kellemes, frissítő illatú. A Rózsás pedig kicsit fanyar, mint egy jólnevelt rózsa illata, nem az a gagyi édes virágos, mint máshol. A Discover Taj Mahal tusfürdő illata kicsit édesebb, fűszeresebb, egész különleges. Mindegyik jól habzik, tisztít, hidratálni nem igazán hidratálnak, de nem is szárítják a bőrt (mondjuk én nem is várom el a hidratáló hatást, arra ott a testápoló).
Átlagosan 350-500 forint az akciós áruk, ennyit megérnek, viszont teljes áron nem venném meg őket (kivéve a havasat ^^ , érte még a vesémet is eladnám :P).

Arclemosó, hajvégápoló, TBS tusfürdő

Alverde hajvégápoló szőlőmag - avokádó: Eddigi legjobb hajvégápolóm, elég picike, de nagyon sokáig elég. Pumpás kiszerelése van, általában 2 vagy 3 egységnyit szoktam a tincseimre kenni. Hatását tekintve nagyon jó, szeptember eleje óta használom, a tincseimnek semmi baja (egy-két hajszálat kivéve, ami épphogy elkezdett vékonyodni - fél év alatt ez szerintem nagyon szép teljesítmény). Géles állagú, kicsit hígabb fajta, így könnyen beszívódik. Az illatát nagyon szeretem, és mindössze 800 forint volt. Csak ajánlani tudom mindenkinek :).
Alverde Tengeri alga arclemosó gél: Meg voltam elégedve vele, de nem nyújtott semmi kiemelkedőt. Szépen megtisztította az arcomat, nagyon jól habzott, a sminkkel is elég jól elboldogult (csak 1-2 alkalommal volt olyan, hogy kétszer kellett átmosnom vele az arcomat, hogy mindent eltávolítson róla - igaz, ilyenkor a buliba felpakolt sminkkel kellett megbirkóznia). Arclemosó-téren kísérletezgető típus vagyok, biztos nem fogom újravenni. Kb. 1200 forintért lehet hozzájutni.
The Body Shop mangós tusfürdő: Barátnőmtől kaptam karácsonyra egy kis csomagot, tusfürdő, testápoló és fürdőpamacs volt benne. Ezek voltak az első TBS termékeim. Őszintén szólva én drágállom a termékeik árát, és ezektől sem voltam elájulva...Vissza a tusfürdőre: mindössze 60 ml-es a kiszerelése, így elég hamar elfogyott. Finom mangós illata van, jól habzik, hidratáló hatást nem igazán vettem észre. Nem valószínű, hogy magamtól pénzt költöttem volna rá, de örülök, hogy kipróbálhattam.

Arckrémek

Amway Beautycycle Föld éjszakai hidratálógél: Anno még ajándékba kaptuk. Nem mondom, hogy rossz termék, de az én bőrömnek határozottan sok volt, másnak lehet jobban beválik, mint nekem. Miután arckrémként nem igazán használtam, és kidobni nem akartam, a hajamra kezdtem el használni (nemnevet!). Nagyon göndör a hajam, és ha nem azt akarom, hogy úgy álljon, mint egy  jól nevelt pudli bundája, akkor a tincsek legvégére szoktam egy kevés krémet kenni. Erre a célra el tudtam használni, sőt még hidratálta is a tincseket. Ha jól emlékszem 3800 vagy 4800 forintért vesztegetik. Ha valakinek hidratálóként beválik, akkor elhiszem, hogy megér ennyi pénzt.

Oriflame Optimals mattító folyadék: Az elején nagyon szerettem, ez a második üveg volt, amit elhasználtam belőle. Pumpás kiszerelésű. Két-három pumpálásnyit használtam belőle, szépen lemattította az arcomat, és a pórusaimat is összehúzta. A második üveget lassabban használtam el, mint az elsőt, valamiért már nem lelkesedtem érte annyira. Összességében nem rossz kis termék, limitált kiadás volt, már nem lehet hozzájutni. Szívesen kipróbálnék még pórusösszehúzó termékeket, ha valakinek van valamilyen javaslata, szívesen várom :).

Kézkrémek

Himalaya Herbals tápláló kézkrém: Összességében nagyon meg vagyok elégedve a Himalaya Herbals-os termékekkel, ezt a kézkrémet pedig kimondottan megszerettem. Gyorsan beszívódik, az illata sem rossz és tényleg hidratája a kacsóimat, nem is kicsit. Most van 2 másik kézkrémem, de ha valamelyik elfogy, valószínű hogy újraveszem, az ára is baráti: 5-700 forint között mozog, attól függően, hol veszi meg az ember.
Ziaja Olíva kézkrém: Még tavaly télen vettem, de csak most sikerült elhasználni. A hidegebb időszakokban kimondottan tetszik az illata, viszont nyáron nagyon töménynek éreztem, így akkor mást használtam. Hasonlóan jó a hidratáló hatása, mint az előzőé, gyorsan beszívódik. Az ára kb. 500 forint. 

primer, szemhéjtus, szempillaspirál, BB krém

Catrice Prime and Fine primer: Anno az oriflame-es primerem utódaként vettem, kb. 1200 forintot kóstál. Nem rossz termék, de nem is a legjobb, az oriflame-esnél gyengébben teljesített. Nem csak arcra használtam, hanem a szemhéjamra is, ott sokkal kevésbé bírta a kiképzést. Hab állagú, nem kellett belőle sok az egész arcra, a kiszerelését nem kedveltem meg annyira. Hosszabb körmökkel kimondottan nehezen lehetett kiszedni belőle a megfelelő mennyiséget, arról nem is beszélve, hogy mennyire bosszantó, ha bemegy az ember körme alá. Nem hiszem, hogy bármikor újra fogom venni, az utódja már megvan.
Oriflame Very Me Clickit szemhéjtusok - barna és fekete: Őket nem sikerült elhasználni, a fekete megromlott, a barnát pedig régebben vettem, ezért az is a kukában végezte. Mostanában elég sok tust próbáltam, kicsit hanyagoltam szegénykéket, ezért romolhattak meg :S. Amúgy nagyon szeretem ezt a terméket, ezzel a tussal boldogulok a legjobban, hagyományos vékony ecsete van. Ha vastagabban húztam ki a szemem és nem vártam meg, hogy teljesen megszáradjon, akkor könnyen felpislogtam a felső szemhéjamra, de a napközbeni kiképzést simán bírja. Nem kenődik el, ha reggel nyolckor felkenem este 7-kor is még ugyanolyan. Akciósan 6-700 forint, teljes ára 1000 forint. Egész sokszor szokott akciós lenni, szerintem ennyiért megéri lecsapni rá, csak ajánlani tudom :). Biztosan újra fogom venni.
Max Factor Wild Mega Volume vízálló szempillaspirál: Amikor megjelent, a csapból is ez a szempillaspirál folyt, nagyon sok tesztet olvashattatok róla. Elég jó spirál, bár a kedvencemet (maybelline sárga duci) nem múlja felül. Szépen hosszabbít, dúsít és ívelt is, és annyira vízálló mint egy vízfesték. A keféjét először szoknom kellett, de utána szépen tudtam a pilláimat kifesteni vele. A színe nagyon szép mély fekete. A 2500 forintos árát kicsit sokallom, viszont akciósan abszolút megéri. Lehet, hogy újraveszem.
Oriflame 5 az 1-ben BB krém SPF 30: Az első BB krémem, amit ha jól emlékszem augusztus végén szereztem be. Napi szinten használtam, 4-4,5 hónapig kitartott, 30 ml-es a kiszerelése. Külön plusz pont jár, hogy fényvédelemmel is ellátták, ráadásul nem is kevéssel. Az arcszínt szépen kiegyenlíti, hidratáló krémet nem szoktam alá használni, a kettő együtt már túl sok a bőrömnek. A fedése nem a legerősebb, de a pici hibákkal még megbirkózik. Az állaga egész folyékony, vigyázni kell, nehogy túl sokat nyomjunk ki belőle. Nekem elég jól bevált, már újravettem.

Fedő- és alaplakk, ajakbalzsamok

Essence btgn high gloss fedőlakk: Kedvenc fedőlakkom, eddig bármi mást próbáltam, nem tudta legyűrni, még a NYC Turbo Dry fedőlakkja sem. Ha már kezd kifogyni, akkor mindig veszek egy tartalékot, hogy bebiztosítsam magam. Gyorsan szárad, nagyon fényesre, nem buborékosodik. Egyedül az árával nem vagyok maradéktalanul megelégedve, pár éve amikor elkezdtem használni, még nem 850 forintért vesztegették.
Micro Cell 2000 Nail Repair helyreállító körömerősítő: Sokat gondolkodtam ennek a körömerősítőnek a megvásárlásán, még krémmánián is utána néztem (nem szokásom), mert nem mindegy mire költ el az ember majdnem 5000 forintot. A Müllerben sikerült egy csomagra bukkannom, amiben egy 100 ml-es körömlakklemosó és a körömerősítő volt, és 4000 forintba került, így nem haboztam tovább, és a kosaramban landolt. Teljesen és maradéktalanul meg vagyok vele elégedve, már újravettem, igaz a matt változatát. Tervezek egy körömerősítős posztot, ott majd bővebben írok róla.
Himalaya Herbals Kakaóvajas intenzív hidratáló ajakbalzsam: Ajakbalzsam mániában szenvedek (igaz ez a sminktermékere és a körömlakkokra is igaz), így próba-cseresznye alapon vettem még május környékén ezt a darabot. Az illata valami ínycsiklandozó, legtöbbször tanulás közben használtam, imádtam a számat kenegetni vele. Elég jól hidratál, kicsit nehezen szívódik be. Nem a legjobb darab amit próbáltam, de ha nincsen extrém módon kiszáradva az ajkam, akkor megfelel az elvárásaimnak. Akciósan, 400 forintért jutottam hozzá, ennyit megért, viszont nem valószínű, hogy újraveszem.
Essence Kiss Care Love ajakbalzsamok: Hát őket nem sikerült elfogyasztanom, viszont mentek a házi rúzsokba és ajakbalzsamokba (az eltört, vagy kevésbé használt rúzsok jutnak erre a sorsra, illetve ha elhasználtam egy ajakápolót, a maradékot még ki szoktam szedni a "tubusából"). A piros illata számomra nagyon édes volt, kimondottan olcsó, gagyi hatású, ráadásul nagyon nehezen tudtam csak kitekerni. A lilát egy ideig használtam, de hidratálni egyáltalán nem hidratált, a számon pedig eléggé ezüstösnek nézett ki, nem tetszett. Bánom, hogy beruháztam rájuk, de legalább nem voltak túl drágák.
Alverde ajakápoló vaníliavirág és mandarin kivonattal: Nagyon szerettem, amíg tudtam használni, az illata iszonyatosan finom (néha csak azért vettem elő, hogy megszaglásszam). Sajnos szegényke eltörött, így egy essence-es kis tégelybe száműztem. Ha a mostani balzsamom el fog fogyni, akkor biztos újraveszem. Az extrém kiszáradt ajkakkal ő sem tud mit kezdeni, de egy mindennapi ajakápoló elvárásait teljesíti. Ha jól rémlik 400 forintba kerül (max. 600). (Krémmánián azt írják, már nem gyártják, de még tegnap is láttam a dm polcain.)

Nagyon hosszúra sikeredett ez a poszt, ha valaki egyhuzamban végigolvassa, akkor minden elismerésem. A következőket mindenképpen rövidebbre fogom faragni, nem várom meg, hogy ennyi minden összegyűljön. Ha van bármilyen kérdés/kérés, óhaj-sóhaj, akkor írjatok. :)

Flóra

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések