Franken #6

Halihó!

Bocsánat, bocsánat, de ez a hetem nagyon sűrű volt, ráadásul sikerült is megfáznom... :/ 

Szóval most csak egy rövid kis frankenes poszttal jövök. Jövőhéten is sok lesz dolgom, így nem lesz annyi időm a blogra, mint szeretném, de minden tőlem telhetőt megteszek! :)

Szóval a mai alanyunkat már páran láthatták a facebook-os körömlakkos csoportban, ugyanis fogalmam sem volt, hogy milyen fantázianevet adjak neki, így ott kértem segítséget. Nagyon sok jó ötletet hallottam, de végül nálam a Franken of the Forest lett a befutó. Most kivételesen valamennyire felírtam a "receptet" is, így van rá esély, hogy ti is el tudjátok készíteni - vagy valami hasonlót alkotni. A lakk alapja az Astor Fasion Studio sötétebb menta zöld lakkja (136-os árnyalat), kb. az üveg egyharmadát használtam el (pontosabban a maradék egyharmadot). Ezt kevertem fél üveg essence colour&go 151 we rock the green-hez, majd raktam bele kb 15 cseppet a Boulevard kék fagyilakkjából (erre gondolok). Miután ez sem hozta meg a várt eredményt, azaz nem lett annyira kékes árnyalatú, mint ahogy nekem szimpatikus, érzésre csepegtettem bele a Max Factor Glossfinity 140 cobalt blue  lakkból is. Szerintem ebből is ment bele 10-15 cseppnyi/ecsetlehúzásnyi. Nem rémlik, hogy mást kevertem volna bele, szóval maradjunk ennél a négynél. :)

A lakkozás egy napos volt, amikor befényképeztem, körömvégi kopás látszik - pontosabban a Seche Vite lakkösszehúzó tulajdonságát figyelhetitek meg  a képeken. Nekem nagyon tetszik ez a kékeszöld árnylat, pláne, hogy az essence-es lakk pelyhei is látszódnak. A képeket este, vakuval készítettem - természetes fényben nem ennyire kékes színű a lakk, az utolsó képen a legszínhűbb. 






Nektek hogy tetszik? Milyen gyakran szoktatok lakkokat kikeverni magatoknak?

Flóra

Megjegyzések

  1. Nagyon szép lett Flóra! :)
    Én is szeretek kutyulászni, egész érdekes dolgok szoktak születni belőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Mostanában viszonylag sok lakkot keverek ki, kezdek egyre jobban belejönni, a régiek között van pár olyan, amit most már nem úgy csinálnék. :P

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések